2018. július 22., vasárnap

Csokis mascarpones torta


Szülinapra készítettem :)

Hozzávalók egy piskótához,22 cm-es tortaformához:

6 L-es tojás
6 evőkanál ( 180 gr) kristálycukor
6 evőkanál ( 180 gr) rizsliszt szitálva (innen:egészségmarket)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön.
22 cm-es formába öntöttem,melynek aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 170 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40 percig. Tűpróba!!

Krém:

750 gr Mascarpone
100 gr porcukor
2 dl habtejszín
1 csomag Dr Oetker habfixáló
1 csomag Dr Oetker zselatin fix
150 gr 70%-os étcsoki

A tejszínt felvertem a habfixálóval.A mascarponét kikevertem a porcukorral,a zselatin fixxel és az olvasztott,de nem meleg csokival.Ha ez megvan akkor óvatosan beleforgattam a felvert tejszínhabot.Hűtjük kicsit,hogy kenhető legyen.
Megtöltöttem a piskóta lapokat. A tetejére nem kell krém.
Vajkrémmel kenjük a tetejét és az oldalát.
HŰTJÜK.

Vajkrém a torta kenéséhez a fondant alá:

200 gr teavaj
200 gr porcukor
Habosra keverni.

Fondant:

Egy tortás csopiból van a recept.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése