2015. október 23., péntek
Kolbászos habart krumplileves
Hozzávalók:
Kb 80 dkg burgonya (tisztán volt ennyi) kockára vágva
20 dkg füstölt vagy lángolt kolbász
2 db nagyobb hagyma
kb 1,5 liter víz
só,bors, 3 db babérlevél,őrölt kömény
kb 250 g tejföl
3 ek rizsliszt
A hagymát kockákra vágjuk majd kevés olajon megdinszteljük,hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és kicsit pirítjuk míg a kolbász zsírt enged.Ezután kerül bele a krumpli és felöntjük 1,5 liter vízzel,sóval,borssal,őrölt köménnyel valamit babérlevéllel ízesítjük.Ha megfőtt a burgonya akkor behabarjuk.
Habarás: 3 ek rizslisztet kb 1 dl vízben elkeverünk majd hozzáadjuk a tejfölt és csomómentesre keverjük.Óvatosan a leveshez öntjük folyamatos keverés mellett,nehogy csomós legyen mert a forró leves a tejfölt összeránthatja.Ezt megelőzhetjük ha a tejfölhöz adunk a forró levesből,elkeverjük majd így öntjük a leveshez,ekkor nem "ugrik" össze a tejföl.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hú, ezt most nagyon megkívántam, hétvégén meg is főzöm :-)
VálaszTörlésHú, ezt most nagyon megkívántam, hétvégén meg is főzöm :-)
VálaszTörlésKétszer is? :)))
TörlésCsak egyszer főztem meg, de jó nagy adagot :-) finom lett nagyon :-)
VálaszTörlésFogod még többször is az tuti :) örülök hogy ízlik.
TörlésElkészítettem, nagyon finom lett!
VálaszTörlésÖrülök,hogy ízlik ☺️
Törlés