2018. október 20., szombat

Kert torta


Nyugdíjba vonulásra készítettem :)
Kaptam képet,hogy nagyjából milyen legyen, innen az ötlet.

Hozzávalók a piskótához,két 22 cm-es tortaformához:

7 db M-es tojás
7 evőkanál ( 210 gr) kristálycukor
7 evőkanál ( 210 gr) rizsliszt szitálva (innen:egészségmarket)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a leszitált lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön. Kétfelé vettem a masszát és két 22 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük mindkettőt kb 30-35 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 2 felé vágjuk mindkettőt így lesz 4 lapunk.

Krém hozzávalók:

750 gr mascarpone
750 gr fagyasztott erdei gyümölcs (ezt szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni)
100 gr porcukor

A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzákeverjük a gyümölcsöket.
Háromfelé vettem a krémet és megtöltöttem a lapokat.
Tetejét és oldalát vajkrémmel vontam be.

Vajkrém a torta kenéséhez a fondant alá:

250 gr teavaj
250 gr porcukor

Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét.HŰTJÜK.

Fondant: most nem készítettem időhiány miatt,hanem vettem smartflex velvet burkolómasszát. Ebből készült az összes díszítés.
Maradt meg vajkrém azt színeztem zöld ételfestékkel és azt is felhasználtam a díszítéshez.
A kiskertbe a virágok alatt a "föld" az gluténmentes kakaós keksz összemorzsolva.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése