2018. október 14., vasárnap
Túrós mascarponés citromos torta
Hozzávalók a piskótához,22 cm-es tortaformához:
6 db L-es tojás
6 evőkanál ( 180 gr) kristálycukor
6 evőkanál ( 180 gr) rizsliszt (innen:egészségmarket)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön.Kétfelé vettem a masszát és két 22 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 20-25 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 2 felé vágjuk mindkettő piskótát.
Krém:
500 gr mascarpone
500 gr túró
100 gr porcukor
1 csomag Dr Oetker zselatin fix
50 gr frissen facsart citromlé
1 Bio citrom reszelt héja
A mascarponét kikevertem a porcukorral,majd hozzákevertem a többi hozzávalót.
Megtöltöttem a piskóta lapokat.A tetejére nem kell krém, oda majd vajkrém megy.
HŰTJÜK.
Vajkrém a torta oldalának és tetejének kenéséhez:
200 gr teavaj
200 gr porcukor
Ételfesték
Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét,hűtjük.
Díszítéshez:
Gyümölcs,cukorgyöngy stb
Magas kakaótartalmú étcsokit olvasztunk pici olajjal és azzal díszítjük a torta tetejét és az oldalára csurgatunk habzsákból, amin nagyon pici lyuk van,mert csak akkor lesz szép a csoki csurgása.. Hűtjük.Díszítjük tetszőleges gyümölccsel,cukorgyönggyel stb.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése