2018. október 14., vasárnap

Túrós mascarponés citromos torta


Hozzávalók a piskótához,22 cm-es tortaformához:

6 db L-es tojás
6 evőkanál ( 180 gr) kristálycukor
6 evőkanál ( 180 gr) rizsliszt (innen:egészségmarket)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön.Kétfelé vettem a masszát és két 22 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 20-25 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 2 felé vágjuk mindkettő piskótát.

Krém:

500 gr mascarpone
500 gr túró
100 gr porcukor
1 csomag Dr Oetker zselatin fix
50 gr frissen facsart citromlé
1 Bio citrom reszelt héja

A mascarponét kikevertem a porcukorral,majd hozzákevertem a többi hozzávalót.
Megtöltöttem a piskóta lapokat.A tetejére nem kell krém, oda majd vajkrém megy.
HŰTJÜK.

Vajkrém a torta oldalának és tetejének kenéséhez:

200 gr teavaj
200 gr porcukor
Ételfesték
Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét,hűtjük.

Díszítéshez:

Gyümölcs,cukorgyöngy stb

Magas kakaótartalmú étcsokit olvasztunk pici olajjal és azzal díszítjük a torta tetejét és az oldalára csurgatunk habzsákból, amin nagyon pici lyuk van,mert csak akkor lesz szép a csoki csurgása.. Hűtjük.Díszítjük tetszőleges gyümölccsel,cukorgyönggyel stb.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése