2019. január 3., csütörtök

Szülinapi csokis torta


Szülinapra készítettem glutén-, és laktózmentes csokis mascarpones krémmel töltve.

Hozzávalók a piskótához,18 cm-es tortaformához:

4 M-es tojás
4 evőkanál ( 120 gr) kristálycukor
4 evőkanál ( 120 gr) rizsliszt (innen:egészségmarket)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön.
18 cm-es formába öntöttem,melynek aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 170 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 3 felé vágjuk.

Krém:

500 gr Laktózmentes Mascarpone
50 gr porcukor
125 gr 81 %-os étcsoki
10 gr kókuszzsír vagy étolaj

A mascarponet kikeverjük a porcukorral. A csokit felolvasztjuk a zsírral majd ha kihűlt akkor a mascarponehoz keverjük.
Megtöltjük a tortát.A tetejére nem kell.

Vajkrém a torta kenéséhez a fondant alá:

150 gr Laktózmentes teavaj
150 gr porcukor
Habosra keverni. Megkenjük a torta oldalát és tetejét. Hűtjük.
A maradék vajkrémbe tettem egy kevés lila ételfestéket és ezzel díszítettem a tortát.


Házi készítésű fondanttal burkoltam és díszítettem ,melyet egy facebook csoportban láttam.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése