2019. január 22., kedd

Csokis mascarpones szülinapi torta


Hozzávalók a piskótához két 22 cm-es formához:

7 db L-es tojás
210 gr kristálycukor
210 gr rizsliszt (innen:egészségmarket)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a leszitált lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két db 22 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 22 cm es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!!
Ha kihűlt akkor mindkét piskótát kétfelé vágtam,így lett 4 lap.

Krém hozzávalók:

1000 gr mascarpone
200 gr 81 %-os olvasztott étcsoki (1 evőkanál kókuszzsírral olvasztottam fel mikróban)
100 gr porcukor

A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzákeverjük az olvasztott, de nem meleg csokit.
Háromfelé vettem a krémet,megtöltöttem a piskótákat.Tetejére,oldalára nem kell,oda más krém megy.Hűtjük.

Vajkrém a díszítéshez:

200 gr teavaj
200 gr porcukor
Színezékek

Habosra keverni,színezni a kívánt színre.Megkenni a torta oldalát,tetejét-

Díszíteni gyümölccsel,cukorgyönggyel,stb...
A muffinforma csokiból készült, szilikon muffinformába készítettem.
Ha megdermedt akkor a töltelékből tettem bele krémet.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése