2019. július 20., szombat
Barackos torta
Egy 3 éves kicsi lány szülinapjára készült :)
2 db 5 tojásos piskótát csináltam (tehát 10 tojásból)
Hozzávalók egy piskótához ,26 cm-es formához:
5 db M-es tojás
150 gr kristálycukor
80 gr rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
80 gr Alfa mix liszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 26 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 26 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt kétfelé vágjuk így lesz 4 lap.
Krém:
750 gr Mascarpone
150 gr porcukor
3 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
600 gr összeturmixolt sárgabarack (ha nagyon édes a barack akkor kevesebb cukor is elég)
200 gr barack apróra összevágva
A mascarponét kikevertem a porcukorral,majd hozzákevertem a turmixolt sárgabarackot,itt még lágy volt a krém, hozzáadtam a darabolt barackot is majd végül apránként a 3 csomag zselatin fixet és hűtőbe tettem legalább 30 percre.
3 felé vettem a krémet és megtöltöttem a piskóta lapokat.A tetejére nem kell krém, oda majd vajkrém megy.
HŰTJÜK.
Vajkrém a torta kenéséhez a fondant alá:
250 gr teavaj
250 gr porcukor
Habosra keverni.Körbekenjük a tortát,hűtjük.
Fondanttal burkoljuk.
Az ehető cukorlapot a tetejére és az oldalára rendeltem egy Facebook csoportból.
A többi díszítést fondantból készítettem.
A lila színű cukorgyöngyöt köszönöm Julcsinak :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése