2019. július 23., kedd
Évfordulós torta erdei gyümölcsös krémmel
Házassági évfordulóra készítettem,erdei gyümölcsös mascarpones krémmel töltve.
Hozzávalók a piskótához,két 22 cm-es tortaformához:
8 db M-es tojás
240 gr kristálycukor
125 gr rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
125 gr Doves farm sütiliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Kétfelé vettem a masszát és két 22 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük mindkettőt kb 25-30 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 2 felé vágjuk mindkettőt így lesz 4 lapunk.
Krém hozzávalók:
750 gr mascarpone
750 gr fagyasztott (ha nincs friss) erdei gyümölcs (ezt szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni)
100 gr porcukor
A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzákeverjük a gyümölcsöt.
Háromfelé vettem a krémet és megtöltöttem a lapokat.
Tetejét és oldalát vajkrémmel vontam be.
Vajkrém a torta kenéséhez a fondant alá:
150 gr teavaj
150 gr porcukor
Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét.HŰTJÜK.
Fondanttal burkoltam.
Díszítéshez svájci vajkrémet használtam:
1 db L-es tojás fehérje (37 g volt nekem)
125 gr teavaj
67 gr kristálycukor
Az elkészítése itt található:Tortautca ,viszont én nem azokkal az arányokkal dolgoztam,mint a linken,de az elkészítési módja ugyanaz.
A virágokat a tetejére 2D kinyomócsővel készítettem (lentebb képen) és a színezés... na az érdekes volt,mivel pirosat akartam,az nem jött össze,helyette lett ez,szerintem sokkal jobb :)) (képen lentebb a színezék)
A cukorcsipkét az oldalára kész csipkeporból készítettem. Innen rendeltem.Nem a dobozon lévő használati utasítást követtem,hanem 70 fokos sütőben 20-25 percig szárítottam,ez függ a forma mélységétől.Van amelyiknek elég a 20 perc,de van amelyiknek a 25 is kevés,nézegetni szoktam időnként, és ha nem ragad a teteje akkor kiveszem.
Címkék:
cukorcsipke,
desszert,
doves farm,
édes,
erdei gyümölcs,
évforduló,
fondant,
gyümölcs,
mascarpone,
piskóta,
rizsliszt,
svájci vajkrém,
torta,
ünnep
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése