2019. október 28., hétfő
Gesztenyés szülinapi torta
Párom anyukájának készítettem szülinapjára :)
Hozzávalók a piskótához,két 22 cm-es tortaformához:
8 db L-es tojás
240 gr kristálycukor
120 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
120 gr Schar mit it universal liszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Kétfelé vettem a masszát és két 22 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük mindkettőt kb 25-30 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 2 felé vágjuk mindkettőt így lesz 4 lapunk.
Krém:
750 gr mascarpone
500 gr natúr gesztenyemassza (Lidlben vettem 100% gesztenye)
2 dl habtejszín
1 csomag Dr Oetker habfixáló
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
1/2 üveg rumaroma
100-120 gr cukor attól függ,hogy a gesztenyemassza cukros e és,hogy ki mennyire szereti édesen a krémet.
A mascarponét kikeverjük a kiolvadt gesztenyével és a cukorral.A tejszínt felverjük a habfixálóval és a gesztenyés krémhez keverjük.Majd a rumaromát is bele keverjük,elhagyható ha valaki nem szereti. Ha lágy a krém akkor mehet hozzá a zselatin fix.
3 felé vesszük a krémet és megtöltjük a tortát.HŰTJÜK.
Vajkrém:
200 gr teavaj
200 gr porcukor
Habosra keverjük. Megkenjük a kihűtött torta oldalát és tetejét. Ismét hűtjük.
Fondanttal burkoljuk,díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Gratulálok!💐Kedvet kaptam a kislányomnak megcsinálni hasonlót🙂😋köszönöm szépen!
VálaszTörlésÉn Köszönöm :)
Törlés