2019. október 19., szombat

Láng és a szuperverdák csokis szülinapi torta


Azt sem tudtam,hogy létezik ez a mese, mielőtt elkészítettem ezt a tortát :)) a régebbi meséket jobban ismerem,mikor még az én nagy fiam is kicsi volt :) az is jó régen volt már.

Hozzávalók a piskótához,17 cm-es tortaformához:

4 db L-es tojás (ezek olyan kicsik voltak,hogy inkább hasonlított egy nagyobb M-es tojásra)
120 gr kristálycukor
60 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
60 gr Schar mit it universal liszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön.17 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük mindkettőt kb 30-35 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 4 felé vágjuk.

Krém:

500 gr mascarpone
100 gr olvasztott 81 % étcsoki
10 gr kókuszzsír (a csokival együtt olvasztjuk fel)
70 gr porcukor
200 ml habtejszín
1 csomag Dr Oetker habfixáló

A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzákeverjük az olvasztott, de nem meleg csokit. A tejszínt felverjük a habfixálóval keményre és a krémhez adjuk óvatosan keverve.
Háromfelé vettem a krémet,megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.

Vajkrém a fondant alá:

200 gr teavaj
200 gr porcukor
Kikeverjük és körbekenjük a torta oldalát és a tetejét. Hűtjük.
Ebből a vajkrémből fog maradni annyi ,hogy a tetejére tudunk láng mintákat készíteni ,csak akkor már színezni kell narancssárgára és citromsárgára ,én fractal gélfestéket használok.

Fondanttal burkoltam.
A tetejére és az oldalára ehető papírból készült a minta.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése