Volt kolléganőm unokájának készítettem :)
Hozzávalók a piskótához,két 22 cm-es tortaformához:
8 db L-es tojás
240 gr kristálycukor
120 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
120 gr Alfa mix liszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Kétfelé vettem a masszát és két 22 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük mindkettőt kb 25-30 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 2 felé vágjuk mindkettőt így lesz 4 lapunk.
Krém:
1000 gr mascarpone
200 gr olvasztott 81 % étcsoki
400 ml habtejszín
2 cs Dr Oetker habfixáló
10 gr kókuszzsír (a csokival együtt olvasztjuk fel)
100 gr porcukor
A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzákeverjük az olvasztott, de nem meleg csokit. A tejszínt felverjük a habfixálóval keményre és a krémhez adjuk óvatosan keverve.
Háromfelé vettem a krémet,megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.
Vajkrém a fondant alá:
200 gr teavaj
200 gr porcukor
Kikeverjük és körbekenjük a torta oldalát és a tetejét. Hűtjük.
Fondanttal burkoljuk.
Díszítéshez svájci vajkrémet használtam:
1 db L-es tojás fehérje (37 g volt nekem)
125 gr teavaj
67 gr kristálycukor
Az elkészítése itt található:Tortautca ,viszont én nem azokkal az arányokkal dolgoztam,mint a linken,de az elkészítési módja ugyanaz.
A cukorcsipkét az oldalára kész csipkeporból készítettem. Innen rendeltem.Nem a dobozon lévő használati utasítást követtem,hanem 70 fokos sütőben 20-25 percig szárítottam,ez függ a forma mélységétől.Van amelyiknek elég a 20 perc,de van amelyiknek a 25 is kevés,nézegetni szoktam időnként, és ha nem ragad a teteje akkor kiveszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése