2020. június 6., szombat

Csokis meggyes szülinapi torta


Hozzávalók a piskótához,két 22 cm-es tortaformához:

7 db L-es tojás
210 gr kristálycukor
105 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
105 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Kétfelé vettem a masszát és két 22 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük mindkettőt kb 25-30 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 2 felé vágjuk mindkettőt így lesz 4 lapunk.

Krém:

750 gr mascarpone
250 gr olvasztott 70 %-os étcsoki
10 gr (1 evőkanál) kókuszzsír (a csokival együtt olvasztjuk fel)
100 gr porcukor
400 ml habtejszín (nem kell felverni)
1 üveg meggy befőtt ami tisztán,lé nélkül volt 330 gr,nyilván friss meggy is lehet,vagy fagyasztott, kiolvasztva.Én ketté vettem a szemeket.

A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzáadjuk a habtejszínt (folyékony állapotban) miközben tovább verjük a géppel, és ha már kemény a krém, akkor jöhet az olvasztott, de nem meleg csoki lassan csurgatva.Ezután a meggyet is keverjük bele.
Háromfelé vettem a krémet,megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.

Vajkrém a fondant alá:

200 gr teavaj
200 gr porcukor
Kikeverjük és körbekenjük a torta oldalát és a tetejét. Hűtjük.

Fondtanttal burkoljuk,az ehető papírt rendeltem.
Tetszőlegesen díszítjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése