Hozzávalók a piskótához,két db 22 cm-es formához:
7 db M-es tojás
210 gr kristálycukor
105 gr barna rizsliszt
105 gr Schar B kenyérliszt
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két 22 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Vajkrém:
300 gr vaj
300 gr porcukor
Habosra kikeverjük először festék nélkül, mert szükség lesz kevés fehér vajkrémre a stenciles díszhez, vegyünk ki belőle kb 50 gr krémet ,a többibe tegyük a festéket és keverjük el jól, körbekenjük a tortát.Hűtjük. Stencilezzük.
7 db M-es tojás
210 gr kristálycukor
105 gr barna rizsliszt
105 gr Schar B kenyérliszt
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két 22 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt ketté vágjuk,így lesz 4 lap.
Krém:
1000 gr mascarpone
700 gr Nutella
Krém:
1000 gr mascarpone
700 gr Nutella
200 ml habtejszín (nem kell külön felverni)
A mascarponet a folyékony tejszínnel robotgéppel összekeverjük,majd a nutellát is hozzá adva tovább verjük.Egy jó állagú finom krémet kapunk. 3 egyforma részre vettem és megtöltöttem a lapokat úgy, hogy a középső krém rétegbe tettem egy málna zselé betétet is. Hűtjük.
Málna zselé:
A mascarponet a folyékony tejszínnel robotgéppel összekeverjük,majd a nutellát is hozzá adva tovább verjük.Egy jó állagú finom krémet kapunk. 3 egyforma részre vettem és megtöltöttem a lapokat úgy, hogy a középső krém rétegbe tettem egy málna zselé betétet is. Hűtjük.
Málna zselé:
500 gr málna
15 gr Lucullus étkezési zselatin
75 gr hideg víz
50 gr cukor
A zselatint a hideg vízbe tesszük és hagyjuk duzzadni. Addig a málnát fel tesszük főni a cukorral,mikor felforr levesszük a tűzről,kb fél óra múlva belekeverjük a zselatint,majd az egészet átpasszírozzuk. Ha ezzel meg vagyunk akkor a zselét egy folpackkal kibélelt tálba öntjük,amelynek a mérete kisebb mint a torta forma.Kb 18-20 cm legyen.Hűtjük dermedésig.Ezt a zselét tesszük töltéskor a középső krémbe. Mutatom lentebb képen.
Vajkrém:
300 gr vaj
300 gr porcukor
pink fractal festék
Habosra kikeverjük először festék nélkül, mert szükség lesz kevés fehér vajkrémre a stenciles díszhez, vegyünk ki belőle kb 50 gr krémet ,a többibe tegyük a festéket és keverjük el jól, körbekenjük a tortát.Hűtjük. Stencilezzük.
Az ostya pillangókat rendeltem a macaronokat én készítettem, magyoróvajas és pisztáciás krémmel.
Macaron:
A macaronokat a Macaron Paradise pihentetés nélküli francia macaron receptjét használtam,annyi változtatással, hogy én 110 fokon sütöttem alsó felső sütésen hőlégkeveréssel 14-15 percig és résnyire nyitott sütő ajtónál. Az ajtót egy edényfogó kesztyűvel támasztottam ki.
Macaron töltelék:
85 gr sűrített tej
125 gr puha teavaj
20 gr mogyoróvaj
20 gr pisztácia paszta
A sűrített tejet robotgéppel összekeverjük a puha vajjal,majd két felé vettem a krémet,az egyikbe mogyoróvajat a másikba a pisztácia pasztát kevertem. Ezzel töltöttem a makikat.
Díszítjük a tortát tetszőlegesen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése