2015. február 5., csütörtök

Meggyes pite





Tészta:
40 dkg liszt ( nekem:20 dkg Emese kenyérliszt + 20 dkg Mester süteményliszt volt )
1 cs sütőpor
20 dkg margarin vagy vaj
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
4 ek cukor
1/2 citrom héja és leve
csipet só.

Töltelék:
1 kg magozott meggy,5 dkg cukor,fahéj,zsemlemorzsa vagy rizsdara.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,hűtőbe rakjuk ha nagyon lágy lenne. 2 felé vesszük.Nyújtjuk normál tepsi méretűre (nem gáztepsi).
Szórjuk zsemlemorzsával vagy darával,a meggyet  elkeverjük a fahéjas cukorral és a tésztára rakjuk.Befedjük a másik lappal,felvert tojással kenjük és villával megszurkáljuk.
180 fokon kb 30 perc.
Ha kihűlt porcukorral hintjük.

Nekem itt most 2 féle meggyem volt,egy üveg magozott és egy fél kg fagyasztott :))
Látszik a színén :) Ha üvegeset veszünk akkor 2 üveggel kell.



1 megjegyzés:

  1. A recept kiváló,nagyon finom lett!!Ajánlani tudom mindenkinek!

    VálaszTörlés