Tészta:
40 dkg liszt ( nekem:20
dkg Emese kenyérliszt + 20 dkg Mester süteményliszt volt )
1 cs sütőpor
20 dkg
margarin vagy vaj
2 tojás sárgája
1 dl
tejföl
4 ek cukor
1/2 citrom héja és leve
csipet só.
Töltelék:
1 kg magozott meggy,5 dkg
cukor,fahéj,zsemlemorzsa vagy rizsdara.
A tészta hozzávalóit
összegyúrjuk,hűtőbe rakjuk ha nagyon lágy lenne. 2 felé vesszük.Nyújtjuk normál
tepsi méretűre (nem gáztepsi).
Szórjuk zsemlemorzsával
vagy darával,a meggyet elkeverjük a
fahéjas cukorral és a tésztára rakjuk.Befedjük a másik lappal,felvert
tojással kenjük és villával megszurkáljuk.
180 fokon kb 30 perc.
Ha kihűlt porcukorral
hintjük.
Látszik a színén :) Ha üvegeset veszünk akkor 2 üveggel kell.
A recept kiváló,nagyon finom lett!!Ajánlani tudom mindenkinek!
VálaszTörlés