2015. február 5., csütörtök
Túróval töltött zsömle
A receptet itt találtam.
Én így csináltam:
6 db zsemle (zsemle recept nálam )
50 dkg tehéntúró
2 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
2 dl tejföl
4 ek cukor (kristály)
12 dkg mazsola (zsemlénként 1 ek)
1,5 dl tej
5 dkg vaj
A tejet 1 zacskó vaníliás cukorral felforraljuk.
A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét kivájjuk.
A túrót áttörjük a zsemlék belsejével. Összekeverjük a másik zacskó vaníliás cukorral, a tojásokkal, a cukorral és a mazsolával. 1-2 evőkanál tejföllel lágyítjuk.
A zsemléket meglocsolgatjuk a meleg tejjel, de ne túl sokkal, mert szétázik. Egy kivajazott tepsibe tesszük.
Beletöltjük a túrót, rátesszük a zsemlék kupakját.
Meglocsoljuk a tetejüket tejföllel. A margarint rámorzsoljuk.
Forró sütőben kb 20-30 percig sütjük. (Amíg szépen meg nem pirul.)
Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése