2015. február 15., vasárnap

Rakott kelkáposzta



Egyik kedvenc :)
Ha csinálom akkor jó nagy adaggal készítem hatalmas tepsiben :)

Hozzávalók:
kb 2 kg kelkáposzta
1,5 kg darált hús
2 csomag tasakos rizs (2*125 gr)
1 nagy tejföl (450 gr)
kb 20 dkg sajt
Fűszerek a pörkölthöz és hagyma

A kelkáposztát leveleire szedjük,alaposan megmossuk majd egy fazékba tesszük és félpuhára főzzük.
Eközben a rizst is megfőzzük és a darált húsból pörköltet készítünk. Ha a pörkölt elkészült hozzákeverjük a rizst.
Egy tepsibe elkezdjük a rétegezést. Alulra kelkáposzta majd rá a pörkölt fele és tejföllel megkenjük.Ezután megint kelkáposzta a maradék pörkölt,tejföl és rá a maradék kelkáposzta.Tejföllel megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütjük.Látni a sajton mikor elkezd halványbarna lenni :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése