2015. február 28., szombat
Töltött karalábé
Elkészítés:
6 db karalábé meghámozva kivájva a belseje
1/2 kg sertéscombból fasírt alapot csináltam félig főtt rizzsel (kb fél csomag tasakos rizs).
Megtöltöttem a karalábékat a hússal,ami kimaradt abból gombócok lettek (5 db).A kivájt karalábé belsejét egy lábasba tettem rá a karalábékat és a gombócokat,felöntöttem vízzel annyi ami ellepi (nekem 1,5 l volt) tettem bele ételízesítőt,borsot és főztem 2 órát.Kiszedtem a karalábét és a gombócokat (habarás miatt),majd behabartam rizsliszttel és tejföllel (nekem:10 dkg rizsliszt,25 dkg tejföl,3 dl víz),majd visszatettem a karalábét és a gombócokat,megszórtam petrezselyem zölddel.Felrottyan és kész.
Ez baromi finom kaja :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése