2015. február 17., kedd

Pizza

A pizzát én mindig kenyértésztából csinálom.Általában amennyi liszt annyi víz.Ha nyújthatóra akarjuk akkor kevesebb víz kell hozzá.
Legtöbbször minipizzát csinálok,mert egyszerű,a evésnél nem kell szeletelni.
Írok 1-2 receptet azért,de tényleg nincs különösebb gond vele.

Pizza 1.

15 dkg Glutenix Alfa Mix liszt
5 dkg Farmo LP low protein liszt
1 ek ( 10 gr) burgonyapehely
1 tk só
1 tk cukor
fél csomag szárított élesztő
2 ek olaj
200 ml meleg víz

Először a szárazanyagokat összekeverem alaposan,a szárított élesztőt nem kell futtatni az is mehet a száraz alapanyagokhoz (ha frissel dolgozunk akkor azt futtassuk fel a 200 ml víz egy részével és a cukorral) majd a a vizet és az olajat is tegyük bele.Kézi habverő dagasztó spiráljával dolgozzuk ki a tésztát.Olyan lesz az állaga mint a nokedli tészta.Osszuk kb 4 részre a tésztát majd vizes vagy olajos kézzel formázzunk golyókat és lapogassuk el a tenyerünkbe,tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és még ott is lapogassuk el vizes kézzel.
Kelesszük kb egy órát majd én le szoktam kenni először pizza krémmel majd ketchuppal aztán megy rá a sonka,sajt.Persze fel lehet turbózni hagymával,kukoricával gombával stb...







Pizza 2.

20 dkg Schar Mix B liszt
10 dkg Schar Mix it! universal liszt
1 tk só
1 tk cukor
fél csomag szárított élesztő
1 ek olaj
300 ml meleg víz

Az elkészítése ugyanaz mint a legelső pizzánál :)





Pizza 3.

20 dkg Nutri free mix per pane liszt
1 ek ( 10 gr) burgonyapehely
1 kk só
1 tk cukor
fél csomag szárított élesztő
1 ek olaj
180 ml meleg víz




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése