2015. március 23., hétfő

Foszlós sajtos pogácsa



A receptet innen figyeltem ki :) :http://kifoztuk.hu/receptjeink/keltek-kenyerek-pekaruk/item/foszlos-sajtos-pogacsa
Hát persze,hogy kinézetre nem olyan mint a búzás :( de ízre viszont mint egy pogácsa.Ha kicsit nyersnek néz ki az azért van,mert sok benne a sajt de NEM nyers :)))
Én csak fél adagot csináltam próbaképp,így annak a hozzávalóit írom le.

Hozzávalók (25 x 15 cm-es tepsihez)

30 dkg Nutri free mix per pane liszt
5 dkg Farmo LP low protein liszt
12 dkg olvasztott, langyos vaj vagy margarin (ebből 6 dkg lesz csak a tésztában a többi a kenegetéshez kell)
15 dkg reszelt sajt
2 dl langyos tej
1 csomag szárított élesztő
1 tojás (kétfelé véve,fele a tésztába fele a tetejére kell)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só

A liszthez adjuk az élesztőt,cukrot,sót,a vaj felét,tojás felét és a tejet,tésztát dagasztunk belőle. Letakarva a duplájára kelesztjük. Ezután alaposan belisztezett deszkára borítjuk, és 6 egyforma nagyságú részre vágjuk. Az egyik tésztagombócot a tepsivel megegyező nagyságú téglalappá nyújtjuk, a sütőpapírral bélelt tepsi aljába fektetjük, eligazítjuk, majd vékonyan megkenjük vajjal és megszórjuk a sajt ötödrészével.
Kinyújtjuk a következő tésztadarabot, az előző tetejére tesszük, kissé lenyomkodjuk, vajazzuk, és megszórjuk sajttal. A többi hozzávalóval ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy az utolsó tésztaréteget csak villával elhabart tojássárgájával kenjük meg.
A süteményt a tepsiben 5 x 5 cm-es kockákra vágjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. (A sütési idő kb 45 perc.) Akkor jó, ha a közepe is átsült, a beleszúrt tűre nem tapad tészta, a teteje pedig aranybarna.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése