20 dkg Schar Mix B liszt
17,5 dkg Glutenix Alfa mix liszt
2,5 dkg burgonyapehely
2,5 dkg élesztő (én egy cs szárítottat tettem hozzá és azt nem futtattam fel)
3 ek tejföl ( 100 gr )
3 dl langyos víz
2 tk cukor
2 tk só
2 ek olaj
Botmixer dagasztóspiráljával kikevertem,kelesztettem hűtőben kb 3 óra hosszát (ez csak azért,mert addig más dolgom volt,nem muszáj ott keleszteni). Szobahőmérsékleten elég egy órát keleszteni :)
Olajos kézzel teniszlabdányi vagy kisebb golyókat formáztam,kezembe ellapogattam vékonyra (kb 1 cm) és a forró olajba tettem.
Ebből az adagból kb 8-9 db lesz kb 12 cm átmérőjű :) (ez nem mindig sikerül egyformán )
Többi lángos receptjeim itt:
http://pbetti30.blogspot.hu/2014/11/langos-1.html
http://pbetti30.blogspot.hu/2014/11/langos-2.html
http://pbetti30.blogspot.hu/2014/11/toltott-langos.html
Nagyon szép....mint mindig! ;)
VálaszTörlésKöszönöm Erika :)
Törlés