Eme csodás sütemény receptet kedves ismerősömtől Horváth Szilviától kaptam :)
Piskóta hozzávalók 25*35 cm-es tepsihez:
5 db L-es méretű tojás
8 ek cukor
8 ek rizsliszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
Fél csomag sütőpor
csipet só
Fél dl olaj
Megsütjük 180 fokon 30 perc kb.
Krém hozzávalók:
5 dl tejből,7 ek rizsdarából és 1 vanília cukorból tejbegrízt készítünk.
25 dkg vajat vagy margarint habosra keverünk 15 dkg porcukorral és a kihűlt grízzel jól kikeverjük.
A kihűlt piskótát ketté vágjuk és a fele krémmel megtöltjük,majd a maradék krémet a piskóta tetejére tesszük.Kakaóporral szórjuk meg.
Nagyon guszta!!!! :)
VálaszTörlésElkészítettem, isteni finom volt, pillanatok alatt elfogyott! :)
VálaszTörlésNagyszerű, örülök neki :)
TörlésNagyon finom lett a süti.
VálaszTörlésÖrömmel olvasom :)
Törlésnem tudom, elment-e az előző kommentem, de akkor megpróbálom újra :) a piskótát, hogy készíted el? külön a száraz és vizes fázis és a végén összekevered? a fehérjét felveres habbá és úgy kevered össze vagy hogyan? Köszi a választ előre is
VálaszTörlésSzia nem jött el az előbb.
TörlésÉn a fehérjét kemény habbá verem majd apránként a cukrot is hozzá teszem de verem folyamatosan. Majd a sárgáját is egyesével és az olajat óvatosan ezután már csak fakanállal keverem hozzá az összekevert száraz alapanyagot.
Megcsináltam. Egy baja lett...kevés lett. Ezután csak dupla adagot csinálok!!! :-)
VálaszTörlésKevés??? :) hány embernek kevés? :)
TörlésNagyon finom lett!
VálaszTörlésSzuper örülök neki :)
TörlésSzuper örülök neki :)
TörlésMegcsináltam és kedvencek listáján végezte!!!
VálaszTörlésÖrülök,hogy ízlett,valóban nagyon finom :)
TörlésKöszönöm
VálaszTörlésSzívesen :)
TörlésSzia! Már így gluténmentesen elkészítettem es nagyon finom volt. Most viszont nem olyan helyre megyek ahol gluténmentesen kell megcsinálnom. Elég csak simán kicserélnem a lisztre és búzadarára a mennyiség maradhat, vagy változik? Köszönöm!
VálaszTörlésSzia. Igen elég csak cserélni ☺️
TörlésKöszi!😊🥰
Törlés