2017. január 8., vasárnap

Madeleine


Rég ki akartam próbálni ezt a sütit,jó hogy megtettem,mert nagyon finom :)
A recept Az áfonya mámora oldalról van :)

Hozzávalók kb 21 db-hoz:

100 gr Nutri free mix per dolci liszt (innen:egészségmarket)
2 db tojás
70 gr kristálycukor
100 gr olvasztott de nem meleg vaj
1 kezeletlen citrom héja
1/2 kávéskanál sütőpor

A cukrot az egész tojással habosra keverjük,majd hozzáadjuk a vajat,ezzel is tovább keverjük,végül a lisztet,sütőport és a citrom héját is belekeverjük.Hűtőbe tesszük míg előmelegítjük a sütőt 180 fokra alsó felső sütésre.
A madeleine formákat kivajazzuk és lisztezzük.A tésztát habzsákba tesszük és kb 3/4 ig töltjük a formát. 12 percig sütjük.
Nekem sajnos némelyik forma megbillent és megdőlve sült meg,de lehet már kapni szilikon formát is,az nem billen meg :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése