2018. december 7., péntek

Legjobb linzer glutén-, és tejmentesen


Délután egy kis glutén -, és tejmentes linzert sütöttem,túlságosan finom,házi sárgabarack és szintén házi feketeribizli lekvárral töltve. A recept Anitától,némi módosítással.

Recept:


120 gr Glutenix-Naturbit barna rizsliszt
120 gr naturbit alfa mix liszt
75 gr darált mandula (Lidlből)
150 gr Rama Laktózmentes (ez a neve ,de tejmentes is,mert rá van írva,hogy Vegán)
5 gr naturbit psyllium rost őrlemény
120 gr porcukor
2 db L es tojás sárgája


Összegyúrjuk,ekkor még lágy a tészta,hűtőben pihentetjük egy órát legalább,ekkor a psyllium megteszi a hatását és jól összeáll a tészta gyúrhatóvá.
Rizslisztezett szilikonlapon kinyújtottam,szaggattam és 180 fokon 10 percet sült. Nekem ennyi elég volt látni is a színén,de ez sütőfüggő,mindig el is mondom,mert nem sütnek egyformán a sütők. Lehet több vagy kevesebb is az idő,de lényeg hogy hamar megsül.
Összesen 28 db lett már összeragasztva.Nyilván függ a forma méretétől,hogy hány darab lesz.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése