2019. augusztus 2., péntek

Csokis torta esküvőre


Glutén-, és laktózmentesen készítettem.

Hozzávalók a piskótához ,18 cm-es formához:

4 db M-es tojás
120 gr kristálycukor
60 gr rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
60 gr Doves farm sütiliszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a leszitált liszteket óvatosan,hogy a hab ne törjön. 18 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 18 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha kihűlt a piskóta,akkor háromfelé vágjuk.

Krém:

500 gr laktózmentes mascarpone
125 gr olvasztott 70 % étcsoki
10 gr kókuszzsír (a csokival együtt olvasztjuk fel)
50 gr porcukor

A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzákeverjük az olvasztott, de nem meleg csokit.
Kétfelé vettem a krémet,megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.

Vajkrém a fondant alá:

100 gr teavaj
100 gr porcukor
Kikeverjük és körbekenjük a torta oldalát és a tetejét. Hűtjük.

Fondanttal burkoljuk.
A virágokat smartflex flowerből csináltam.
Az oldalára a mintákat svájci vajkrémből csináltam,mert egyidejűleg két tortát készítettem,a másik tortához kellett a svájci és maradt meg krém,így itt felhasználtam,de ennyiért fölösleges készíteni,lehet sima vajkrémmel is ami marad ki abból amit a fondant alá teszünk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése