2019. augusztus 16., péntek

Őszibarackos torta esküvőre


Esküvőre készítettem, őszibarackos mascarpones krémmel töltve glutén-, és laktózmentesen.

Hozzávalók a piskótához,két 22 cm-es tortaformához:

8 db L-es tojás
240 gr kristálycukor
120 gr rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
120 gr Doves farm sütiliszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Kétfelé vettem a masszát és két 22 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük mindkettőt kb 25-30 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 2 felé vágjuk mindkettőt így lesz 4 lapunk.

Krém hozzávalók:

750 gr laktózmentes mascarpone
120 gr porcukor
3 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
600 gr összeturmixolt őszibarack (ha nagyon édes a barack akkor kevesebb cukor is elég)
300 gr barack apróra összevágva

A mascarponét kikevertem a porcukorral,majd hozzákevertem a turmixolt őszibarackot,itt még lágy volt a krém, hozzáadtam a darabolt barackot is majd végül apránként a 3 csomag zselatin fixet és hűtőbe tettem legalább 30 percre.
3 felé vettem a krémet és megtöltöttem a piskóta lapokat.A tetejére nem kell krém, oda majd vajkrém megy.
HŰTJÜK.

Vajkrém a torta kenéséhez a fondant alá:


150 gr laktózmentes teavaj
150 gr porcukor
Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét.HŰTJÜK.

Fondanttal burkoltam.

Díszítéshez svájci vajkrémet használtam:

2 db L-es tojás fehérje (74 g volt nekem)
250 gr laktózmentes teavaj
135 gr kristálycukor

Az elkészítése itt található:Tortautca ,viszont én nem azokkal az arányokkal dolgoztam,mint a linken,de az elkészítési módja ugyanaz.
A virágokat a tetejére 1M kinyomócsővel készítettem.

A cukorcsipkét az oldalára kész csipkeporból készítettem. Innen rendeltem.Nem a dobozon lévő használati utasítást követtem,hanem 70 fokos sütőben 20-25 percig szárítottam,ez függ a forma mélységétől.Van amelyiknek elég a 20 perc,de van amelyiknek a 25 is kevés,nézegetni szoktam időnként, és ha nem ragad a teteje akkor kiveszem.

Az apró cukorgyöngyöt köszönöm Julcsinak :)










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése