2020. augusztus 25., kedd

Raffaello torta

 

Egyszer nagyon régen csináltam már raffaello tortát,igaz az nem így nézett ki és teljesen más volt a töltelék is.

Ami tölteléket most csináltam,azt teljesen magamtól készítettem,tehát nem recept,alapján. Próbáltam finom alapanyagokból összeállítani,és hát sikerült,nagyon finom krémet kaptam.

Hozzávalók a piskótához,20 cm-es tortaformához:

6 db M-es tojás
180 gr kristálycukor
90 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
90 gr Doves farm sütiliszt (innen:Diszkont diéta)
15 gr kókuszreszelék
 
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztek és a kókusz keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön.A masszát 20 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 4 felé vágjuk.
 
Krém:
 
250 gr Bourbon fehér csoki (J.D. Gross Lidlből)
397 gr cukrozott sűrített tej (ennyi van egy konzervben)
250 gr mascarpone
150 gr kókuszreszelék
250 gr 82% os teavaj
 
A csokit megolvasztjuk ,majd ha már nem meleg ,akkor robotgéppel el kezdjük verni egy nagyobb keverő tálban,és kockánként adagoljuk bele a vajat is. Ha a vaj benne van mehet hozzá a sűrített tej folyamatosan csurgatva,jól kikeverjük, a mascarponet is hozzáadjuk és még vagy 2-3 percig keverjük. Egy masszív krémet kapunk. Ekkor a kókuszreszeléket is beleöntjük.Elkeverjük. 3 felé vesszük a krémet.Megtöltjük a lapokat.

Burkoláshoz:

250 gr mascarpone
300 ml habtejszín (nem kell felverni)
25 gr porcukor

Ezt a három hozzávalót jó keményre verjük robotgéppel és körbe kenjük vele a tortát,díszítéshez is használjuk.

Golyók:

1,5 dl tej
25 gr cukor
1 csomag bourbon vanília cukor
40 gr rizsliszt
50 gr vaj vagy margarin
125 gr kókuszreszelék

A tejben elkeverjük a rizslisztet csomómentesre,majd hozzá adjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, felforraljuk majd amikor besűrűsödött és már "puffog" akkor lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a vajat és a kókuszreszeléket.Hűtőbe tesszük dermedni amíg formázható lesz az állaga, majd diónyi golyókat formázok,közepébe lehet tenni mandulát is,majd megforgatom kókuszreszelékben.Hűtőben tároljuk felhasználásig.
 
Tetszőlegesen díszítjük a tortát.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése