Szülinapra készítettem.
Hozzávalók egy piskótához ,26 cm-es formához:
2 db 5 tojásos piskótát csináltam (tehát 10 tojásból)
Piskóta: (2 db ilyet sütöttem)
5 db L-es tojás
150 gr kristálycukor
75 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
75 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha
szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan
verjük tovább.Ha
benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a
két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 26 cm-es
tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 26 cm-es sütőpapírt
és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt kétfelé vágjuk így lesz 4 lap.
1250 gr laktózmentes mascarpone
250 gr 70%-os Lidls J.D. Gross olvasztott étcsoki (1 evőkanál kókuszzsírral olvasztottam fel mikróban)
150 gr porcukor
A mascarponet kikeverjük a porcukorral és a folyékony tejszínnel,elég jó kemény stabil krémet kell kapnunk,majd hozzákeverjük az olvasztott, de nem meleg csokit. Háromfelé vettem a krémet,megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.
200 gr 70%-os étcsoki (JD Gross Lidlből)
350 gr Laktózmentes teavaj
A lényeg,hogy kb 150 gr olvasztott fehér csokihoz kb 250 gr teavaj kell,de lehet ét-, vagy tejcsokival is csinálni.Én most többet csináltam.
A csokit gőz fölött megolvasztottam,és ha már nem meleg, akkor robotgéppel hozzákevertem a szoba hőmérsékletű vajat kockánként,tehát nem egyszerre.Eleinte lágy lesz, de ahogy adagoljuk bele a vajat,szép jó állagú és fényes nagyon finom krémet kapunk.Ezzel kentem körbe a tortát és díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése