Mindegyik isteni finom lett eddig. Most volt itthon meggy így ezzel a gyümölccsel is kipróbáltam.
Most nem kekszet használtam,hanem sütöttem piskótát,méghozzá liszt nélkül. Őrölt mandula került bele.
Piskóta 24*17 cm-es tepsihez:
3 db L-es tojás
100 gr őrölt mandula (Lidlben szoktam venni ha akciós,mert csak akkor van)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként az édesítő,ha
szép fényes, akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan
verjük tovább.Ha
benne vannak a sárgáják is,akkor már csak szilikon keverő spatulával (én ezzel szoktam mostanában) keverjük hozzá az őrölt mandulát óvatosan, hogy a hab ne törjön. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és 170 fokon 25 percig sütöttem,tűpróba!!!
Ha megsült és kihűlt a piskóta,akkor kb 2*2 cm-es kockára vágtam.
Ha megsült és kihűlt a piskóta,akkor kb 2*2 cm-es kockára vágtam.
Krém:
500 gr mascarpone
400 ml tejszín (nem kell felverni)
400 gr magozott meggy (de jó más gyümölcs is)
A mascarponet,édesítőt és a tejszínt (folyékonyan) jól felverjük,kemény krémet kell kapnunk.
Rétegzés:
Alul krém, rá pár darab piskóta majd pár szem meggy,ezt ismételjük megint majd a tetején krém legyen.Lényegében addig lehet rétegezni,amilyen magas a pohár vagy kehely😃 Díszíthetjük mandulával 😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése