2020. szeptember 20., vasárnap

Sellő torta tiramisu ízben

 

Egy 12 éves nagylány ilyet szeretett volna szülinapjára,hát meg is kapta 😚

Hozzávalók a piskótához,22 cm-es formához:
 
8 db L-es tojás
240 gr kristálycukor
120 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
120 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két 22 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt ketté vágjuk így lesz 4 lap.
 
Krém:
 
1000 gr mascarpone
120 gr porcukor
600 ml habtejszín (nem kell felverni)

Locsolni a piskótákat:
 
Kb 1 dl meleg tej
2 teáskanál instant kávé (főzött is lehet)
1/2 üveg rumaroma
 
A mascarponet kikeverjük a porcukorral és a folyékony tejszínnel,elég jó kemény stabil krémet kell kapnunk. Háromfelé vettem a krémet,megtöltöttem a lapokat,de úgy, hogy piskóta,ezt locsoltam a kávés folyadékkal, majd rá tettem az egyik adag krémet,megszórtam kakaóporral és újra piskóta,locsolás és krém. Ezt még egyszer megcsináljuk,a tetején az utolsó azaz a negyedik piskótát már nem locsoltam meg. Hűtjük.
 
Vajkrém a tortát körbekenni:
 
250 gr teavaj
250 gr porcukor
színezék

Smartflex velvet burkoló massza a kagylókhoz,sellő farokhoz, díszekhez...















 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése