Volt kollégám a feleségét szerette volna meglepni ezzel a tortával :)
Hozzávalók a piskótához,18 cm-es tortaformához:
5 db M-es tojás
150 gr kristálycukor
75 gr barna rizsliszt
75 gr Schar Mix B kenyérliszt
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön.A masszát 18 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 18 cm-es sütőpapírt és előmelegített 170 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 40 percig. Tűpróba!!!Ha kihűt akkor 4 felé vágjuk.
Krém:
750 gr mascarpone
400 gr Nutella
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix (ez azért kell,hogy jobb tartása legyen a krémnek)
Robotgéppel keverjük össze.3 felé vesszük a krémet és töltjük a tortát,hűtjük.
Vajkrém a fondant alá:
250 gr teavaj
250 gr porcukor
Habosra keverni és körbe kenni a tortát,hűtjük.
Fondanttal vagy más burkolóval (pl Smartflex velvet) burkoljuk.
Smartflex vevetből készítettem a szíveket,pillangókat,számokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése