Egyik ismerősöm a férje szülei házassági évfordulójára kérte ezt a tortát :)
Hozzávalók a piskótához,két 22 cm-es tortaformához:
7 db M-es tojás
210 gr kristálycukor
105 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
105 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Kétfelé vettem a masszát és két 22 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük mindkettőt kb 25-30 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 2 felé vágjuk mindkettőt így lesz 4 lapunk.
Krém hozzávalók:
750 gr mascarpone
750 gr fagyasztott (ha nincs friss) erdei gyümölcs (ezt szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni)
90 gr porcukor
2 dl habtejszín
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix (a jobb tartás miatt tettem bele,és mert utazott a torta)
A tejszínt felverjük a habfixálóval.A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzákeverjük a tejszínhabot és a gyümölcsöt.Ha lágy a krém,akkor zselatin fixszel lehet rajta javítani.
Háromfelé vettem a krémet és megtöltöttem a lapokat.
Vajkrém a fondant alá:
250 gr teavaj
250 gr porcukor
Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét.HŰTJÜK.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése