Egyik legfinomabb krém amit szoktam készíteni :)
8 db M-es tojás
240 gr kristálycukor
120 gr barna rizsliszt
120 gr Schar B kenyérliszt
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két 22 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt ketté vágjuk,így lesz 4 lap.
Krém:
1000 gr mascarpone
1000 gr Nutella
Robotgéppel összekeverjük.
Kb 2-3 evőkanállal vettem ki a krémből,ez a burkoláshoz kell, a többit 3 egyforma részre vettem és megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.
Vajkrém:
300 gr vaj
300 gr porcukor
Krém:
1000 gr mascarpone
1000 gr Nutella
Robotgéppel összekeverjük.
Kb 2-3 evőkanállal vettem ki a krémből,ez a burkoláshoz kell, a többit 3 egyforma részre vettem és megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.
Vajkrém:
300 gr vaj
300 gr porcukor
Habosra kikeverjük,majd a fele vajkrémbe beletettem a nutellás krémet amit félre tettem,körbekenjük a tortát úgy,hogy alul legyen a fehér krém fent pedig a nutellás vajkrém,majd jól kihűtjük a tortát.
100 gr 70%-os étcsokit olvasztottam és azzal csurgattam le a tortát.
Díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése