Hozzávalók egy piskótához ,26 cm-es formához:
2 db 6 tojásos piskótát csináltam (tehát 12 tojásból)
Piskóta: (2 db ilyet sütöttem)
6 db M-es tojás
180 gr kristálycukor
90 gr barna rizsliszt
90 gr Schar mix B kenyérliszt
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 26 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 26 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!!
Megsütjük a másik piskótát is.
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt kétfelé vágjuk így lesz 4 lap.
Krém:
11 db M-es tojás sárgája
1,2 liter laktózmentes tej
150 gr kristálycukor
3 csomag bourbon vanília cukor
3 csomag Dr Oetker vaníliás pudingpor (120 gr)
6 dl laktózmentes habtejszín
3 csomag Dr Oetker habfixáló
250 gr mazsola
3 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
1 üveg rumaroma
Először a mazsolát áztassuk be vízbe ,melybe a rumaromát is bele tesszük. Épphogy ellepje. Jó ha több órát ázik.Én előző este áztattam be.
A 11 db tojássárgáját csomómentesre keverjük a tejjel, cukorral, a vaníliával és a pudingporral. Felfőzzük. Hűlni hagyjuk. Ha esetleg csomós lenne hűtés után,akkor botmixerrel szépen el lehet dolgozni és selymes krémet kapunk.
Míg hűl a krém addig a habtejszínt verjük fel a habfixálóval.
Ha kihűlt a pudingos krém keverjük hozzá a 3 csomag zselatin fixet egyesével apránként,majd óvatosan a tejszínhabot.Valószínű, hogy a krém még lágy lesz (nekem az volt) ,de hűtőbe téve a zselatin kifejti a hatását és keményedni fog.
Kb 200 gr krémet tettem félre a díszítéshez a többit háromfelé vettem és megtöltöttem a lapokat,de úgy hogy piskóta-krém-mazsola majd ismételjük. Tetején piskóta legyen. Én másnapig hűlni hagytam a hűtőben.Mindenképp kell egy éjszaka naki.
Díszítéshez,burkoláshoz:
6 dl laktózmentes habtejszín
1 csomag Dr Oetker habfixáló (nem volt több itthon,amúgy hármat szoktam)
A félretett krémet és a mascarponet jól összekeverjük,majd a habtejszínt felverjük a habfixálóval és a zselatin fixszel, és a két krémet óvatosan összeforgatjuk,színezzük tetszőlegesen.Körbekenjük a torta oldalát és a tetejét,és díszítjük a tortát.
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt kétfelé vágjuk így lesz 4 lap.
Krém:
11 db M-es tojás sárgája
1,2 liter laktózmentes tej
150 gr kristálycukor
3 csomag bourbon vanília cukor
3 csomag Dr Oetker vaníliás pudingpor (120 gr)
6 dl laktózmentes habtejszín
3 csomag Dr Oetker habfixáló
250 gr mazsola
3 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
1 üveg rumaroma
Először a mazsolát áztassuk be vízbe ,melybe a rumaromát is bele tesszük. Épphogy ellepje. Jó ha több órát ázik.Én előző este áztattam be.
A 11 db tojássárgáját csomómentesre keverjük a tejjel, cukorral, a vaníliával és a pudingporral. Felfőzzük. Hűlni hagyjuk. Ha esetleg csomós lenne hűtés után,akkor botmixerrel szépen el lehet dolgozni és selymes krémet kapunk.
Míg hűl a krém addig a habtejszínt verjük fel a habfixálóval.
Ha kihűlt a pudingos krém keverjük hozzá a 3 csomag zselatin fixet egyesével apránként,majd óvatosan a tejszínhabot.Valószínű, hogy a krém még lágy lesz (nekem az volt) ,de hűtőbe téve a zselatin kifejti a hatását és keményedni fog.
Kb 200 gr krémet tettem félre a díszítéshez a többit háromfelé vettem és megtöltöttem a lapokat,de úgy hogy piskóta-krém-mazsola majd ismételjük. Tetején piskóta legyen. Én másnapig hűlni hagytam a hűtőben.Mindenképp kell egy éjszaka naki.
Díszítéshez,burkoláshoz:
6 dl laktózmentes habtejszín
1 csomag Dr Oetker habfixáló (nem volt több itthon,amúgy hármat szoktam)
2 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix (ezt nem szoktam tenni bele,de nem volt több habfixáló itthon)
Félretett 200 gr krém
250 gr laktózmentes mascarpone
Félretett 200 gr krém
250 gr laktózmentes mascarpone
A félretett krémet és a mascarponet jól összekeverjük,majd a habtejszínt felverjük a habfixálóval és a zselatin fixszel, és a két krémet óvatosan összeforgatjuk,színezzük tetszőlegesen.Körbekenjük a torta oldalát és a tetejét,és díszítjük a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése