Ez volt az első trüffel krémes tortám :) Nézegettem pár receptet,igazából azt sem tudom melyik az igazi,mindenhol mást írtak :))
Hozzávalók a piskótához,két db 22 cm-es formához:
7 db M-es tojás
210 gr kristálycukor
105 gr barna rizsliszt
105 gr Schar B kenyérliszt
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két 22 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!!
7 db M-es tojás
210 gr kristálycukor
105 gr barna rizsliszt
105 gr Schar B kenyérliszt
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két 22 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!!
Ha kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt ketté vágjuk,így lesz 4 lap.
Krém:
1 liter habtejszín
650 gr 70%-os étcsoki (Lidlből veszem a J.D.Gross márka)
100 gr porcukor
A tejszínt a porcukorral felmelegítjük,ráöntjük a csokira,elkeverjük egyneművé és hűtjük. Kihűlés után habosítjuk robotgéppel. Itt viszont figyelni kell, mert könnyen túl lehet verni.
Háromfelé vesszük a krémet és megtöltjük a lapokat.Hűtjük.
Vajkrém a burkoláshoz:
350 gr teavaj
350 gr porcukor
Fractal barack ételfesték gél
Habosítjuk majd körbekenjük a tortát.
Díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése