Hozzávalók a piskótához,két 22 cm-es tortaformához:
7 db L-es tojás
210 gr kristálycukor
105 gr rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
105 gr Alfa mix liszt (innen:Diszkont diéta) azaz új nevén It's us Miklos' universal mix
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Kétfelé vettem a masszát és két 22 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük mindkettőt kb 25-30 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 2 felé vágjuk mindkettőt így lesz 4 lapunk.
Krém:
1000 gr mascarpone
250 gr olvasztott 70 %-os étcsoki
10 gr (1 evőkanál) kókuszzsír (a csokival együtt olvasztjuk fel)
130 gr porcukor
200 ml habtejszín (nem kell felverni)
A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzáadjuk a habtejszínt (folyékony állapotban) és ha már kemény a krém, akkor jöhet az olvasztott, de nem meleg csoki lassan csurgatva.
Háromfelé vettem a krémet,megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.
7 db L-es tojás
210 gr kristálycukor
105 gr rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
105 gr Alfa mix liszt (innen:Diszkont diéta) azaz új nevén It's us Miklos' universal mix
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Kétfelé vettem a masszát és két 22 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük mindkettőt kb 25-30 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 2 felé vágjuk mindkettőt így lesz 4 lapunk.
Krém:
1000 gr mascarpone
250 gr olvasztott 70 %-os étcsoki
10 gr (1 evőkanál) kókuszzsír (a csokival együtt olvasztjuk fel)
130 gr porcukor
200 ml habtejszín (nem kell felverni)
A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzáadjuk a habtejszínt (folyékony állapotban) és ha már kemény a krém, akkor jöhet az olvasztott, de nem meleg csoki lassan csurgatva.
Háromfelé vettem a krémet,megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.
Vajkrém a fondant alá:
200 gr teavaj
200 gr porcukor
Kikeverjük és körbekenjük a torta oldalát és a tetejét. Hűtjük.
200 gr teavaj
200 gr porcukor
Kikeverjük és körbekenjük a torta oldalát és a tetejét. Hűtjük.
Fondanttal burkoljuk,tetszőlegesen színezzük,díszítjük.
Az ehető papírt rendeltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése