2020. július 25., szombat

Csokis szülinapi torta


Piskóta 18 cm-es formához:

5 db M-es tojás
150 gr kristálycukor
75 gr rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
75 gr Alfa mix liszt (innen:Diszkont diéta) azaz új nevén It's us Miklos' universal mix

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 18 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 18 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40 percig. Tűpróba!!!
Ha megsült és kihűlt a piskóta,akkor négyfelé vágjuk.

Krém:

600 ml habtejszín
300 gr 70 % os étcsoki (én a Lidls JD Grosst használom)
50 gr porcukor
250 gr mascarpone

Először is a tejszínből és az étcsokiból ganache-t készítünk az következő módon. A tejszínt felmelegítjük,nem forraljuk, és ráöntjük a darabolt csokira és óvatos mozdulatokkal addig keverjük,amíg a csoki fel nem olvad.Ezután hűtőbe rakjuk,az a legjobb ha másnapig. Majd másnap robotgéppel habosítjuk. Ezután én tettem hozzá porcukrot és mascarponet.Így is jól kikeverjük. Három felé vettem a krémet és megtöltöttem a lapokat.HŰTJÜK!!

Vajkrém a fondant alá:

150 gr teavaj
150 gr porcukor
Kikeverjük és körbekenjük a torta oldalát és a tetejét. Hűtjük.

Fondanttal burkoljuk,tetszőlegesen színezzük,díszítjük.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése