2021. március 21., vasárnap

Erdei gyümölcsös glutén-, és laktózmentes torta

 


Hozzávalók egy piskótához ,20 cm-es formához:

6 db M-es tojás
180 gr kristálycukor
90 gr barna rizsliszt (innen: (innen:Diszkont diéta)
90 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a leszitált liszteket óvatosan,hogy a hab ne törjön. 20 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 20 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!

Ha megsült és kihűlt a piskóta,akkor négy felé vágjuk.

Erdei gyümölcsös krém:

500 gr laktózmentes mascarpone
500 gr fagyasztott (ha nincs friss) erdei gyümölcs (ezt szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni)
80 gr porcukor
4 dl laktózmentes habtejszín (ezt nem kell felverni)
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix

A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzákeverjük a tejszínt folyékony állapotban,nem verjük fel.Addig verjük robotgéppel ,amíg jó stabil krémet nem kapunk,5 perc kb. ,ezután belekeverjük a gyümölcsöt,azt már fakanállal.Ha lágynak tűnik a krém ,akkor lehet keverni hozzá Dr Oetker expressz zselatin fixet.

Háromfelé vettem a krémet és megtöltöttem a lapokat.

Vajkrém burkolni:

300 gr laktózmentes teavaj
300 gr porcukor
Habosra keverjük,körbekenjük a tortát.Teszünk félre egy kevés krémet díszítéshez,a többit színezzük. Én most lilára színeztem.Ezt is felhasználtam a díszítéshez.Így volt fehér és lila krém,amit tudtam használni. Áfonyát is tettem a tortára.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése