Hozzávalók egy piskótához ,20 cm-es formához:
6 db M-es tojás
180 gr kristálycukor
90 gr barna rizsliszt (innen: (innen:Diszkont diéta)
90 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)
Ha megsült és kihűlt a piskóta,akkor négy felé vágjuk.
Erdei gyümölcsös krém:
500 gr laktózmentes mascarpone
500 gr fagyasztott (ha nincs friss) erdei gyümölcs (ezt szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni)
80 gr porcukor
4 dl laktózmentes habtejszín (ezt nem kell felverni)
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzákeverjük a tejszínt folyékony állapotban,nem verjük fel.Addig verjük robotgéppel ,amíg jó stabil krémet nem kapunk,5 perc kb. ,ezután belekeverjük a gyümölcsöt,azt már fakanállal.Ha lágynak tűnik a krém ,akkor lehet keverni hozzá Dr Oetker expressz zselatin fixet.
Háromfelé vettem a krémet és megtöltöttem a lapokat.
Vajkrém burkolni:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése