Hozzávalók a piskótához,22 cm-es tortaformához:
8 db M-es tojás
240 gr kristálycukor
120 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
120 gr Doves farm sütiliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha
szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan
verjük tovább.Ha
benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a
két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön.A masszát két 22
cm-es
tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt
és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30
percig. Tűpróba!!!
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt ketté vágjuk így lesz 4 lap.
Krém:
8 db L-es tojás sárgája
8 dl Joya mandulatej
8 db L-es tojás sárgája
8 dl Joya mandulatej
100 gr cukor (elég ennyi mert a Meggle decor édesített)
3 csomag bourbon vanília cukor
2 csomag Dr Oetker vaníliás pudingpor (80 gr)
5 dl Meggle decor (tejmentes habalap)
2 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
200 gr mazsola
3 csomag bourbon vanília cukor
2 csomag Dr Oetker vaníliás pudingpor (80 gr)
5 dl Meggle decor (tejmentes habalap)
2 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
200 gr mazsola
1 üveg rumaroma
Először a mazsolát áztassuk be vízbe ,melybe a rumaromát is bele tesszük. Épphogy ellepje. Jó ha több órát ázik.Én előző este áztattam be.
A 8 db tojássárgáját csomómentesre keverjük a tejjel, cukorral, a
vaníliával és a pudingporral. Felfőzzük. Hűlni hagyjuk. Ha
esetleg csomós lenne hűtés után,akkor botmixerrel szépen el lehet
dolgozni és selymes krémet kapunk.
Míg hűl a krém, addig a Meggle decort verjük fel kemény habnak.
Ha kihűlt a pudingos krém keverjük hozzá a 2 csomag zselatin fixet egyesével apránként,majd óvatosan a habot.Valószínű, hogy a krém még lágy lesz (nekem az volt) ,de hűtőbe téve a zselatin kifejti a hatását és keményedni fog.Elég egy órát hűteni.
Kb 150 gr krémet tettem félre a díszítéshez a többit háromfelé vettem és megtöltöttem a lapokat.Én másnapig hűlni hagytam a hűtőben.
Díszítéshez:
5 dl meggle decor
Míg hűl a krém, addig a Meggle decort verjük fel kemény habnak.
Ha kihűlt a pudingos krém keverjük hozzá a 2 csomag zselatin fixet egyesével apránként,majd óvatosan a habot.Valószínű, hogy a krém még lágy lesz (nekem az volt) ,de hűtőbe téve a zselatin kifejti a hatását és keményedni fog.Elég egy órát hűteni.
Kb 150 gr krémet tettem félre a díszítéshez a többit háromfelé vettem és megtöltöttem a lapokat.Én másnapig hűlni hagytam a hűtőben.
Díszítéshez:
5 dl meggle decor
Félretett 150 gr krém
A meggle decort felverjük,hozzáadjuk a félretett krémet, körbekenjük a torta oldalát és a tetejét majd a maradék krémet habzsákba töltjük és díszítjük tetszőlegesen,gyümölcsökkel, cukorgyönggyel stb...
Ha lágy lenne a krém,akkor fél csomag Dr Oetker expressz zselatin fixet
lehet bele keverni.Én nem tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése