Nem a megszokott Oroszkrém torta kinézete van :)
Hozzávalók egy piskótához ,26 cm-es formához:
2 db 6 tojásos piskótát csináltam (tehát 12 tojásból)
Piskóta: (2 db ilyet sütöttem)
6 db L-es tojás
180 gr kristálycukor
90 gr rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
2 db 6 tojásos piskótát csináltam (tehát 12 tojásból)
Piskóta: (2 db ilyet sütöttem)
6 db L-es tojás
180 gr kristálycukor
90 gr rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
90 gr Doves farm sütiliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 26 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 26 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt kétfelé vágjuk így lesz 4 lap.
Krém:
10 db L-es tojás sárgája
1,2 liter laktózmentes tej
150 gr kristálycukor
1 csomag vanília cukor
2 csomag bourbon vanília cukor
3 csomag Dr. Oetker vaníliás pudingpor (120 gr)
6 dl laktózmentes habtejszín
3 csomag Dr Oetker habfixáló
250 gr mazsola
3 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
1 üveg rumaroma
Először a mazsolát áztassuk be vízbe ,melybe a rumaromát is bele tesszük. Épphogy ellepje. Jó ha több órát ázik.Én előző este áztattam be.
A 10 db tojássárgáját csomómentesre keverjük a tejjel, cukorral, a kétféle vaníliával és a pudingporral. Felfőzzük. Hűlni hagyjuk. Ha esetleg csomós lenne hűtés után,akkor botmixerrel szépen el lehet dolgozni és selymes krémet kapunk.
Míg hűl a krém addig a habtejszínt verjük fel a habfixálóval.
Ha kihűlt a pudingos krém keverjük hozzá a 3 csomag zselatin fixet egyesével apránként,majd óvatosan a tejszínhabot.Valószínű, hogy a krém még lágy lesz (nekem az volt) ,de hűtőbe téve a zselatin kifejti a hatását és keményedni fog.
Kb 200 gr krémet tettem félre a díszítéshez a többit háromfelé vettem és megtöltöttem a lapokat,de úgy hogy piskóta-krém-mazsola majd ismételjük. Tetején piskóta legyen. Én másnapig hűlni hagytam a hűtőben.
Díszítéshez:
6 dl laktózmentes habtejszín
3 csomag Dr Oetker habfixáló
Félretett 200 gr krém
Krém:
10 db L-es tojás sárgája
1,2 liter laktózmentes tej
150 gr kristálycukor
1 csomag vanília cukor
2 csomag bourbon vanília cukor
3 csomag Dr. Oetker vaníliás pudingpor (120 gr)
6 dl laktózmentes habtejszín
3 csomag Dr Oetker habfixáló
250 gr mazsola
3 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
1 üveg rumaroma
Először a mazsolát áztassuk be vízbe ,melybe a rumaromát is bele tesszük. Épphogy ellepje. Jó ha több órát ázik.Én előző este áztattam be.
A 10 db tojássárgáját csomómentesre keverjük a tejjel, cukorral, a kétféle vaníliával és a pudingporral. Felfőzzük. Hűlni hagyjuk. Ha esetleg csomós lenne hűtés után,akkor botmixerrel szépen el lehet dolgozni és selymes krémet kapunk.
Míg hűl a krém addig a habtejszínt verjük fel a habfixálóval.
Ha kihűlt a pudingos krém keverjük hozzá a 3 csomag zselatin fixet egyesével apránként,majd óvatosan a tejszínhabot.Valószínű, hogy a krém még lágy lesz (nekem az volt) ,de hűtőbe téve a zselatin kifejti a hatását és keményedni fog.
Kb 200 gr krémet tettem félre a díszítéshez a többit háromfelé vettem és megtöltöttem a lapokat,de úgy hogy piskóta-krém-mazsola majd ismételjük. Tetején piskóta legyen. Én másnapig hűlni hagytam a hűtőben.
Díszítéshez:
6 dl laktózmentes habtejszín
3 csomag Dr Oetker habfixáló
Félretett 200 gr krém
250 gr laktózmentes mascarpone
A félretett krémet és a mascarponet jól összekeverjük,majd a habtejszínt felverjük a habfixálóval, és a két krémet óvatosan összeforgatjuk.Körbekenjük a torta oldalát és a tetejét,színezzük és tetszőlegesen díszítjük a tortát.
A félretett krémet és a mascarponet jól összekeverjük,majd a habtejszínt felverjük a habfixálóval, és a két krémet óvatosan összeforgatjuk.Körbekenjük a torta oldalát és a tetejét,színezzük és tetszőlegesen díszítjük a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése