2021. március 6., szombat

Meggyes tejszínes szülinapi torta glutén-, és laktózmentesen

 

 
Hozzávalók a piskótához,18 cm-es tortaformához: 
 
5 db M-es tojás
150 gr kristálycukor
75 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
75 gr Doves farm sütiliszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön.A masszát 18 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 4 felé vágjuk.
 
Meggy zselé:

10 gr Lucullus étkezési zselatin
50 gr hideg víz
50 gr cukor
300 gr meggy

A hideg vízbe tegyük bele a zselatint,hagyjuk állni,meg fog duzzadni.
A meggyet a cukorral tegyük oda főni,botmixerrel lehet rajta kicsit keverni,egyet kettőt,hogy legyen egy kis szaftossága,de ne az egészet. Maradjon darabos. Ha felforrt vegyük le a tűzről és kb fél óra múlva keverjük bele a zselatint.A forró zselébe nem szabad. Hagyjuk kihűlni,vegyük három felé.

Krém:

500 gr laktózmentes mascarpone
400 gr laktózmentes habtejszín (nem kell felverni)
60 gr porcukor
Ezt a három hozzávalót robotgéppel kikeverjük,jó kemény krémet kell kapni.

Torta töltése:

A zselét és a krémet külön külön habzsákba tesszük ,levágjuk a végét, körkörösen töltjük be a tortába.Tehát a krémből a piskóta a szélére nyomunk krémet körbe,majd befelé haladva jön a zselé,majd megint krém és zselé.Addig folytatjuk,míg van hely.Aztán jön a következő piskóta lap.A felvágott tortán lehet majd látni,hogy van töltve.

Vajkrém:

250 gr laktózmentes teavaj
250 gr porcukor
Habosra keverni,megkenjük a tortát és hűtjük.
A maradék krémet színeztem és azzal is díszítettem.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése