Hozzávalók a piskótához,18 cm-es tortaformához:
5 db M-es tojás
150 gr kristálycukor
75 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
75 gr Doves farm sütiliszt (innen:Diszkont diéta)
Ha kihűlt 4 felé vágjuk.
Meggy zselé:
10 gr Lucullus étkezési zselatin
50 gr hideg víz
50 gr cukor
300 gr meggy
A hideg vízbe tegyük bele a zselatint,hagyjuk állni,meg fog duzzadni.
A
meggyet a cukorral tegyük oda főni,botmixerrel lehet rajta kicsit
keverni,egyet kettőt,hogy legyen egy kis szaftossága,de ne az egészet.
Maradjon darabos. Ha felforrt vegyük le a tűzről és kb fél óra múlva
keverjük bele a zselatint.A forró zselébe nem szabad. Hagyjuk
kihűlni,vegyük három felé.
Krém:
500 gr laktózmentes mascarpone
400 gr laktózmentes habtejszín (nem kell felverni)
60 gr porcukor
Ezt a három hozzávalót robotgéppel kikeverjük,jó kemény krémet kell kapni.
Torta töltése:
A zselét és a krémet külön külön habzsákba tesszük ,levágjuk a végét, körkörösen töltjük be a tortába.Tehát a krémből a piskóta a szélére nyomunk krémet körbe,majd befelé haladva jön a zselé,majd megint krém és zselé.Addig folytatjuk,míg van hely.Aztán jön a következő piskóta lap.A felvágott tortán lehet majd látni,hogy van töltve.
Vajkrém:
250 gr laktózmentes teavaj
250 gr porcukor
Habosra keverni,megkenjük a tortát és hűtjük.
A maradék krémet színeztem és azzal is díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése