Hozzávalók a piskótához,két db 22 cm-es formához:
7 db M-es tojás
210 gr kristálycukor
105 gr barna rizsliszt
105 gr Schar B kenyérliszt
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két 22 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!!
A mascarponet a nutellával jól kikeverjük.Egy jó állagú finom krémet kapunk. 3 egyforma részre vettem és megtöltöttem a lapokat.Hűtjük.
Habosra kikeverjük , körbekenjük a tortát.Hűtjük.
7 db M-es tojás
210 gr kristálycukor
105 gr barna rizsliszt
105 gr Schar B kenyérliszt
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két 22 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!!
Ha kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt ketté vágjuk,így lesz 4 lap.
Krém:
1000 gr mascarpone
900 gr Nutella
Krém:
1000 gr mascarpone
900 gr Nutella
A mascarponet a nutellával jól kikeverjük.Egy jó állagú finom krémet kapunk. 3 egyforma részre vettem és megtöltöttem a lapokat.Hűtjük.
Vajkrém:
250 gr vaj
250 gr porcukor
250 gr vaj
250 gr porcukor
barna fractal gél festék
Habosra kikeverjük , körbekenjük a tortát.Hűtjük.
Macaron:
A macaronokat a Macaron Paradise pihentetés nélküli francia macaron receptjét használtam,annyi változtatással, hogy én 110 fokon sütöttem alsó felső sütésen hőlégkeveréssel 14-15 percig és résnyire nyitott sütő ajtónál. Az ajtót egy edényfogó kesztyűvel támasztottam ki.
Macaron töltelék mogyoróvajjal:
85 gr sűrített tej
125 gr puha teavaj
40 gr mogyoróvaj
A sűrített tejet robotgéppel összekeverjük a puha vajjal,majd belekevertem a mogyoróvajat is.Ezzel töltöttem a makikat.
Díszítjük a tortát tetszőlegesen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése