2019. március 23., szombat

Epres túrós mascarpones szülinapi torta


Kétéves kisfiú szülinapjára készült.

Hozzávalók a piskótához,két 22 cm-es tortaformához:

7 db L-es tojás
210 gr kristálycukor
110 gr rizsliszt (innen:egészségmarket)
110 gr Doves farm sütiliszt (innen:egészségmarket)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön.A masszát kétfelé vettem és két 22 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt kettévágtam. Lesz 4 lapunk.

Krém:

500 gr Mascarpone
500 gr túró
500 gr eper
100 gr porcukor
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix

200 gr epret apróra összevágunk,300 gr-ot pedig pürésítünk botmixerrel.
A mascarponet kikeverjük a porcukorral. A pürésített epret is hozzákeverjük és a túrót. Majd végül a darabolt epret és a zselatin fixet.
3 felé vesszük a krémet és megtöltjük a tortát.
Hűtjük.

Vajkrém a fondant alá:

200 gr teavaj
200 gr porcukor
Jól kikeverjük és megkenjük a torta oldalát és tetejét ,majd ismét hűtjük.Ha megszáradt/keményedett a vajkrém akkor lehet burkolni.

Fondanttal burkoljuk.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése