Meglepetés szülinapra készült :)
Hozzávalók a piskótához,két db 22 cm-es formához:
120 gr Pennys kenyérliszt
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha
szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan
verjük tovább.Ha
benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon
spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két 22
cm-es
tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt
és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30
percig. Tűpróba!!!
Krém:
1000 gr laktózmentes mascarpone
500 gr áfonya
100 gr porcukor
2 dl laktózmentes tejszín (nem kell felverni)
A macarponet,porcukrot és a folyékony tejszínt keményre verjük,majd hozzá keverjük az áfonyát.
3 felé vettem a krémet és megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.
Vajkrém:
250 gr laktózmentes teavaj
250 gr porcukor
Habosra keverjük,körbekenjük a tortát,lehet színezni is.
A Macaron recept BebePiskóta receptje alapján készült,melyet itt megtaláltok.
Annyit változtattam,hogy én 150 fokon sütöttem és 13-14 percig és egy
órát pihentettem sütés előtt. Nekem sok volt a hőfok ami a videóban van.
Rizslapos technika a kehely díszhez:
Ennek a lényege,hogy a
rizspapírt beáztatjuk a színezékes langyos vízbe kb 2 percre,mikor már
puha a rizspapír,formára tesszük. Kb 24 óra kell neki,hogy megszáradjon.Radiátoron pár óra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése