2020. december 20., vasárnap

Csokis szülinapi torta

 


Piskóta 18 cm-es formához:

5 db M-es tojás
150 gr kristálycukor
75 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
75 gr Pennys kenyérliszt

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 18 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 18 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40 percig. Tűpróba!!!
Ha megsült és kihűlt a piskóta,akkor négyfelé vágjuk.

Krém:

500 gr mascarpone
150 gr olvasztott 70 %-os étcsoki
1 evőkanál (10 gr) kókuszzsír (csokival együtt olvasztjuk fel)
100 gr porcukor
2 dl habtejszín (folyékonyan kell,nem felverve)

A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzáadjuk a habtejszínt (folyékony állapotban) jól kikeverjük robotgéppel és ha már kemény a krém, akkor jöhet az olvasztott, de nem meleg csoki lassan csurgatva.
Háromfelé vettem a krémet,megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.

Vajkrém a torta kenéséhez a fondant alá:

150 gr teavaj
150 gr porcukor

Habosra keverni. Megkenjük a torták oldalát és tetejét. Hűtjük.
 
Fondanttal vagy smartflex velvettel burkoljuk a tortát.
Az ehető papírt rendeltem. 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése