Nem a megszokott Oroszkrém torta kinézete van :)
Hozzávalók egy piskótához ,26 cm-es formához:
2 db 5 tojásos piskótát csináltam (tehát 10 tojásból)
Piskóta: (2 db ilyet sütöttem)
5 db M-es tojás
150 gr kristálycukor
80 gr rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
2 db 5 tojásos piskótát csináltam (tehát 10 tojásból)
Piskóta: (2 db ilyet sütöttem)
5 db M-es tojás
150 gr kristálycukor
80 gr rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
80 gr Schar mix B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 26 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 26 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt kétfelé vágjuk így lesz 4 lap.
Krém:
10 db M-es tojás sárgája
1 liter laktózmentes tej
150 gr kristálycukor
1 csomag vanília cukor
1 csomag bourbon vanília cukor
2 csomag Haas vaníliás pudingpor (80 gr), Dr Oetker is jó
6 dl laktózmentes habtejszín
3 csomag Dr Oetker habfixáló
250 gr mazsola
3 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
1 üveg rumaroma
Először a mazsolát áztassuk be vízbe ,melybe a rumaromát is bele tesszük. Épphogy ellepje. Jó ha több órát ázik.Én előző este áztattam be.
A 10 db tojássárgáját csomómentesre keverjük a tejjel, cukorral, a kétféle vaníliával és a pudingporral. Felfőzzük. Hűlni hagyjuk. Ha esetleg csomós lenne hűtés után,akkor botmixerrel szépen el lehet dolgozni és selymes krémet kapunk.
Míg hűl a krém addig a habtejszínt verjük fel a habfixálóval.
Ha kihűlt a pudingos krém keverjük hozzá a 3 csomag zselatin fixet egyesével apránként,majd óvatosan a tejszínhabot.Valószínű, hogy a krém még lágy lesz (nekem az volt) ,de hűtőbe téve a zselatin kifejti a hatását és keményedni fog.
Kb 200 gr krémet tettem félre a díszítéshez a többit háromfelé vettem és megtöltöttem a lapokat,de úgy hogy piskóta-krém-mazsola majd ismételjük. Tetején piskóta legyen. Én másnapig hűlni hagytam a hűtőben.
Díszítéshez:
6 dl laktózmentes habtejszín
3 csomag Dr Oetker habfixáló
Félretett 200 gr krém
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 26 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 26 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt kétfelé vágjuk így lesz 4 lap.
Krém:
10 db M-es tojás sárgája
1 liter laktózmentes tej
150 gr kristálycukor
1 csomag vanília cukor
1 csomag bourbon vanília cukor
2 csomag Haas vaníliás pudingpor (80 gr), Dr Oetker is jó
6 dl laktózmentes habtejszín
3 csomag Dr Oetker habfixáló
250 gr mazsola
3 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
1 üveg rumaroma
Először a mazsolát áztassuk be vízbe ,melybe a rumaromát is bele tesszük. Épphogy ellepje. Jó ha több órát ázik.Én előző este áztattam be.
A 10 db tojássárgáját csomómentesre keverjük a tejjel, cukorral, a kétféle vaníliával és a pudingporral. Felfőzzük. Hűlni hagyjuk. Ha esetleg csomós lenne hűtés után,akkor botmixerrel szépen el lehet dolgozni és selymes krémet kapunk.
Míg hűl a krém addig a habtejszínt verjük fel a habfixálóval.
Ha kihűlt a pudingos krém keverjük hozzá a 3 csomag zselatin fixet egyesével apránként,majd óvatosan a tejszínhabot.Valószínű, hogy a krém még lágy lesz (nekem az volt) ,de hűtőbe téve a zselatin kifejti a hatását és keményedni fog.
Kb 200 gr krémet tettem félre a díszítéshez a többit háromfelé vettem és megtöltöttem a lapokat,de úgy hogy piskóta-krém-mazsola majd ismételjük. Tetején piskóta legyen. Én másnapig hűlni hagytam a hűtőben.
Díszítéshez:
6 dl laktózmentes habtejszín
3 csomag Dr Oetker habfixáló
Félretett 200 gr krém
250 gr laktózmentes mascarpone
A félretett krémet és a mascarponet jól összekeverjük,majd a habtejszínt felverjük a habfixálóval, és a két krémet óvatosan összeforgatjuk.Körbekenjük a torta oldalát és a tetejét,színezzük és tetszőlegesen díszítjük a tortát.
A félretett krémet és a mascarponet jól összekeverjük,majd a habtejszínt felverjük a habfixálóval, és a két krémet óvatosan összeforgatjuk.Körbekenjük a torta oldalát és a tetejét,színezzük és tetszőlegesen díszítjük a tortát.
A Macaron recept BebePiskóta receptje alapján készült,melyet itt megtaláltok.
Annyit változtattam,hogy én 150 fokon sütöttem és 13-14 percig és egy
órát pihentettem sütés előtt. Nekem sok volt ami a videóban van.
Rizslapos technika a kehely díszhez:
Ennek a lényege,hogy a
rizspapírt beáztatjuk a színezékes langyos vízbe kb 2 percre,mikor már
puha a rizspapír,formára tesszük.Én egy üveg kis tálkát fordítottam meg
és arra tettem a rizslapot ,amelyet megformáztam a tálkán,olyanra
amilyenre szeretném,hogy megszáradjon. Kb 24 óra kell neki.Radiátoron pár óra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése