2021. február 26., péntek

Fehér csokis tejszínes torta meggy zselével

 

Hozzávalók a piskótához,16 cm-es tortaformához: 
 
4 db L-es tojás
120 gr kristálycukor
60 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
60 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön.A masszát 16 cm-es formába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 16 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 4 felé vágjuk.

Krém:
 
500 gr mascarpone
200 gr fehér csoki (Lidlben szoktam venni a J.D.Gross Bourbon fehér csokit)
200 gr habtejszín (nem kell felverni)
20 gr kókuszzsír (a csoki felolvasztásához kell)

A csokit olvasszuk fel a kókuszzsírral.
A mascarponet verjük fel a tejszínnel,kemény jó állagú krémet kell kapni,majd hozzácsurgatjuk a csokit,ami ne legyen meleg. Jól kikeverjük géppel.
3 részre osztjuk a krémet.

Meggy zselé:

450 gr magozott meggy (fagyasztottat vettem)
70 gr cukor
70 gr víz
15 gr Lucullus étkezési zselatin

A hideg vízbe tegyük bele a zselatint,hagyjuk állni,meg fog duzzadni.
A meggyet a cukorral tegyük oda főni,botmixerrel lehet rajta kicsit keverni,egyet kettőt,hogy legyen egy kis szaftossága,de ne az egészet. Maradjon darabos. Ha felforrt vegyük le a tűzről és kb fél óra múlva keverjük bele a zselatint.A forró zselébe nem szabad. Hagyjuk kihűlni,vegyük három felé.

Torta töltése:

Piskóta,csokis krém és zselé. Ezt ismételjük meg még kétszer.Felül piskóta legyen.Javaslom,hogy tortakarikába legyen betöltve,így nem folyik ki semmi,másnapra jól megdermed.

Vajkrém burkolni:

225 gr teavaj
225 gr porcukor.
Habosra kikeverni.
Körbe kenjük a tortát,díszítjük.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése