2021. február 17., szerda

Túrós mascarpones tejszínes málna zselés torta


 

Egy táncolni imádó ifjú hölgy kapta a tortát :)

Hozzávalók a piskótához,22 cm-es tortaformához: 
 
6 db M-es tojás
180 gr kristálycukor
90 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
90 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön.A masszát 22 cm-es formába öntöttem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 3 felé vágjuk.

Krém:
 
750 gr mascarpone
400 ml habtejszín (nem kell felverni)
120 gr porcukor
1250 gr túró
50 gr frissen facsart citromlé
 
A mascarponet a porcukorral és a tejszínnel felvertem,jó kemény krémet kell kapni. Majd hozzákevertem a túrót,citromlevet. Így is kevertem robotgéppel.4 egyforma részre vettem a krémet.

Málna zselé:

20 gr Lucullus étkezési zselatin
100 gr víz
1000 gr málna
100 gr porcukor

A vízbe belekevertem a zselatint és hagytam duzzadni. Addig a málnát és a cukrot fel tettem melegedni.Nem kell forrnia csak engedjen levet.Ha ez megtörtént átpasszíroztam (ment bele pár mag) majd ismét melegítettem,ha már jó forró,de nem forr levettem a tűzről és hozzákevertem a megduzzadt zselatint.Hagytam hűlni.Két részre vettem a zselét. Lentebb képen mutatom,hogy töltöttem bele a tortába.

Vajkrém:
 
400 gr teavaj
400 gr porcukor
Ételfesték

Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét.HŰTJÜK.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése