Szülinapra készítettem.
Hozzávalók a piskótához,18 cm-es tortaformához:
5 db M-es tojás
150 gr kristálycukor
75 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
75 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha
szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan
verjük tovább.Ha
benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a
két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön.A masszát 18 cm-es
formába öntöttem
és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40
percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 4 felé vágjuk.
Krém:
3 csomag Dr Oetker vaníliás pudingpor (3*40 gr)
750 ml mandulatej
100 gr frissen facsart citromlé (kb 5 citrom leve,függ a nagyságától)
3 db bio citrom reszelt héja
100 gr porcukor
2,5 dl Meggle Decor (ez tejmentes készítmény hab készítéséhez)
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
A mandulatejben megfőzzük a pudingporokat a cukorral.
Ha kész és hűlt kb fél órát (ekkor már nem forró,de meleg) hozzákeverjük a citromlevét és héját. Ha csomós lenne ,akkor botmixerrel szépen selymesíteni lehet,én így csináltam,mivel ahogy hűl úgy keményedik a puding és darabos lesz.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A meggle decort verjük fel.
Keverjük össze a kihűlt pudinggal óvatosan,tegyünk hozzá 1 csomag expressz zselatin fixet.Hűtjük.
Vegyük 3 egyforma részre a krémet és töltsük be a tortalapokat,ismét hűtjük,legjobb egy egész éjszakán át.
Ha stabil a torta,megdermedt benne a krém,akkor kenjük körbe a vajkrémmel vagy svájci vajkrémmel. Nekem most az utóbbi volt.
750 ml mandulatej
100 gr frissen facsart citromlé (kb 5 citrom leve,függ a nagyságától)
3 db bio citrom reszelt héja
100 gr porcukor
2,5 dl Meggle Decor (ez tejmentes készítmény hab készítéséhez)
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
A mandulatejben megfőzzük a pudingporokat a cukorral.
Ha kész és hűlt kb fél órát (ekkor már nem forró,de meleg) hozzákeverjük a citromlevét és héját. Ha csomós lenne ,akkor botmixerrel szépen selymesíteni lehet,én így csináltam,mivel ahogy hűl úgy keményedik a puding és darabos lesz.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A meggle decort verjük fel.
Keverjük össze a kihűlt pudinggal óvatosan,tegyünk hozzá 1 csomag expressz zselatin fixet.Hűtjük.
Vegyük 3 egyforma részre a krémet és töltsük be a tortalapokat,ismét hűtjük,legjobb egy egész éjszakán át.
Ha stabil a torta,megdermedt benne a krém,akkor kenjük körbe a vajkrémmel vagy svájci vajkrémmel. Nekem most az utóbbi volt.
Svájci vajkrém a burkoláshoz és díszítéshez:
190 gr tojásfehérje (kb 6 db M-es tojás fehérje)
340 gr Rama laktózmentes (ez tejmentes is, mert rajta van a vegan embléma)
260 gr kristálycukor
Az elkészítése itt található:Tortautca ,viszont én nem pont azokkal az arányokkal dolgoztam,mint a linken,de az elkészítési módja ugyanaz.
Ízlés szerint díszítjük. Én most orosz csövet használtam.
190 gr tojásfehérje (kb 6 db M-es tojás fehérje)
340 gr Rama laktózmentes (ez tejmentes is, mert rajta van a vegan embléma)
260 gr kristálycukor
Az elkészítése itt található:Tortautca ,viszont én nem pont azokkal az arányokkal dolgoztam,mint a linken,de az elkészítési módja ugyanaz.
Ízlés szerint díszítjük. Én most orosz csövet használtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése