Hozzávalók egy piskótához ,26 cm-es formához:
2 db 6 tojásos piskótát csináltam (tehát 12 tojásból)
Piskóta: (2 db ilyet sütöttem)
6 db M-es tojás
180 gr kristálycukor
90 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
90 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha
szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan
verjük tovább.Ha
benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a
két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 26 cm-es
tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 26 cm-es sütőpapírt
és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt kétfelé vágjuk így lesz 4 lap.
Krém:
750 gr laktózmentes mascarpone
750 gr gesztenyemassza (cukrozott,lidlből)
5 dl laktózmentes habtejszín
100 gr porcukor (ha natúr gesztenyemasszát veszünk,akkor több cukor kell)
1/2 üveg rumaroma
A mascarponét,a porcukrot és a folyékony tejszínt keményre
verjük,egy nagyon jó állagú kemény krémet kapunk,majd hozzákeverjük a
kiolvadt gesztenye masszát és a rumaromát. Arra figyeljünk,ha natúr
masszát veszünk, akkor több cukor kell bele.
3 felé vesszük a krémet és megtöltjük a lapokat.HŰTJÜK.
Vajkrém:
500 gr laktózmentes teavaj
500 gr porcukor
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése