Fiam barátnőjének készítettem :) Oreos krémmel még nem csináltam tortát,pont itt volt az ideje. Sokan mondták már,hogy mennyire finom. A recept saját ötlet :)
Hozzávalók a piskótához,18 cm-es tortaformához:
5 db M-es tojás
150 gr kristálycukor
75 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
75 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha
szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan
verjük tovább.Ha
benne vannak a sárgáják is,akkor már csak szilikon spaklival keverjük hozzá a
két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön.A masszát 18 cm-es
formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott
sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem
és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40
percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 4 felé vágjuk.
Krém:
750 gr mascarpone
200 gr tejszín (nem kell felverni)
50 gr porcukor
150 gr gluténmentes oreo keksz (én egy erősebb zacskóba tettem a kekszeket egészben és összetördeltem a kezemmel,nem apróra,hanem darabosra)
A mascarponet,tejszínt és a porcukrot együtt kikeverem robotgéppel,egy erős tartású krémet kell kapni,és hozzákeverem az összetördelt kekszet.Háromfelé vettem és megtöltöttem a lapokat.Hűtjük!
Vajkrém a fondant alá:
200 gr teavaj
200 gr porcukor
Habosra keverni és körbekenni a tortát.Hűtjük.
Smartflex velvet burkoló masszával burkoltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése